Tegelviken Konsult logo
första blogg

Mitt första blogginlägg

Jag heter Marianne och skriver just nu på mitt första blogginlägg så jag tänkte börja med att presentera mig. 1959, var året då Barbiedockan presenterades och jag såg världens ljus. Men där stannar nog jämförelsen ja förutom klädintresset.

Jag växte upp i Eslöv i en företagarfamilj med Pappa Stig Disponent och Mamma Gertrud Kamrer i vårt företag. Jag har en bror som är 12 år äldre med likheten att vi har samma födelsedag. ”Värsta veckan på året” sa alltid min mamma, ”er födelsedag och så kommer alltid sotaren just den veckan”. Barndomen i Eslöv kan nog sammanfattas i ett ord, Lycklig! Det var massor med barn som lekte på gatorna, bästisar som avlöste varandra och så pojkvänner när den tiden kom, fast det blev verkligen inte många. När jag var sexton år träffade jag Christer och vi är ännu ett par.

Studier till ett yrkesliv

När jag var 19 år flyttade jag till Lund, en stad som vi varit trogna sedan dess. Jag läste till civilekonom och 1982 började jag söka jobb. Jag hade tänkt mig jobba på revisionsbyrå, men det blev Götabanken, först i Helsingborg och sedan i Lund. Men efter ett par år sadlade jag om och började 1984 på den fina revisionsbyrån Peters & Co, samma år som jag gifte mig. Man hade precis öppnat kontor i Lund och jag flyttade bara över gatan.

Jag har varit branschen trogen fram till jag lämnade yrket våren 2021. Efter fem år på Peters & Co blev det Börje Johansson Revisionsbyrå under fyra år där jag också blev auktoriserad 1991. Därefter följde Consilia Revision som ägdes av mig och kollegan Mats-Åke, en byrå som vi drygt ett år senare sålde till Grant Thornton. Efter åtta år på GT var året 2003 och det var dags för ännu ett byte och den här gången hette byrån SET Revisionsbyrå. Det blev lite av att komma hem, likheterna mellan Peters & Co och SET var stora.

Varför jag bytt byrå flera gånger ska jag berätta om längre fram och jag trodde verkligen inte att fler förändringar skulle komma. Men på SET Revisionsbyrå kände vi att kundernas resa ut i världen krävde mer av oss och i december 2010 blev vi Mazars. Jag var då förutom revisor även vVD och blev i april 2011 VD för hela byrån. Det blev drygt nio spännande och roliga år tills jag i oktober 2020 lämnade som VD.

Familjen, det viktigaste

Under alla dessa år har familjen varit otroligt viktig för mig. Mina barn Caroline född 86 och Hampus född 91 har tillsammans med min man alltid varit det viktigaste i mitt liv. Min man har under sin karriär byggt upp en koncern med 100 anställda så när barnen somnade på kvällen då fortsatte vi jobba.

I vår släkt har det alltid varit företagande. Jag växte upp i en företagarfamilj med ett företag som fortfarande finns i släkten 101 år gammalt. Min svärfar var chef inom kooperationen och så var det då jag och maken. Erfarenhetsutbytet har varit stort och vi har lärt av varandra. Dessutom har jag som revisor mött mängder med företag som alla har haft sin resa och sin utmaning.

Jag hoppas du vill följa mig när jag berättar om företagande och bolagsstyrning men också när jag kör av vägen för att berätta om helt andra saker som är roliga, viktiga eller bara behöver berättas.

Välkommen till min blogg!

Dela med dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Anlita mig som rådgivare till ditt företag

Samverka med mig på Linkedin

Kontakt

Marianne Sandén Ljungberg

Senior Advisor

+46 705–14 55 99

Tegelviken Konsult AB

Stadsbudgatan 1C • SE-227 36 Lund / Sweden