Tegelviken Konsult logo
kör

En söt liten historia

I vår familj har musiken haft en stor och viktig roll. Min man och mina barn är musikaliska, en ådra som inte hamnade hos mig. Så fort jag sjöng med barnen när dom var små gapade dom, att nu bytte jag tonart igen.

Hos oss har det spelats piano, gitarr och saxofon men precis som i så många andra familjer så tappas intresset bort desto äldre man blir. Caroline vår dotter har trots allt behållit körsången och tycker att detta är kul och avkopplande och sedan några år sjunger hon i Johanneskyrkans Kammarkör i Malmö. Men vad gör min mamma när hon är på kör undrade Alma 3 år. Alma har redan visat prov på musikalitet framhärdar hennes morfar stolt och nu var det dags att ta med henne på konsert så hon fick se sin mamma sjunga.

Min väska laddades med pennor, block och russin och hennes pappa hade skickat med frukt och en macka, ja och så fanns ju min telefon med Daniel Tiger i beredskap. Vi trodde nog alla att Alma skulle tröttna ganska snabbt så det gällde att vara förberedd. Tråkigt, men bra för oss att det var glest i kyrkan så vi fick en plats långt fram trots att vi var sena. Alma tog nogsamt av sig ytterkläderna, placerade programbladet framför sig och vinkade lite försiktigt till sin mamma.

Konserten och ett bildspel startade. Vi visade Alma vad hon skulle titta på men insåg ganska snabbt att hon var väldigt upptagen med att både lyssna och titta och vi skulle inte störa. Efter stund ville hon sitta i min famn och russinpaketet togs fram. Men den lilla tjejen hade inte tid att äta, hon var så upptagen av konserten och blev alltmer avslappnad i min famn. Till slut trodde jag hon sov, men ack nej hon lyssnade med stor koncentration. När konserten var slut applåderade hon och tyckte nog att det kunde varat en stund till!

Tillbaka i Lund skildes vid åt vid perrongen och efter en stund med sin mamma frågade Alma, när får jag gå på konsert igen? Hemma förklarade hon nogsamt för sin pappa vad hon varit med om och även dagen efter på förskolan.

Nu har vi bokat biljetter till Musikalen Pippi och jag tror att vi har en körtjej till i familjen!

Dela med dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Anlita mig som rådgivare till ditt företag

Samverka med mig på Linkedin

Kontakt

Marianne Sandén Ljungberg

Senior Advisor

+46 705–14 55 99

Tegelviken Konsult AB

Stadsbudgatan 1C • SE-227 36 Lund / Sweden